Zelf een plasticvrij groen dak aanleggen?
19 maart 2022 
4 min. leestijd

Zelf een plasticvrij groen dak aanleggen?

🎥👷‍♂...de nieuwste instructievideo voor op Ecobouwschool is bijna af.

🔽 Bekijk hieronder alvast een preview.
Samen met Tijs van Ruth van WaterLeider heb ik vorige week een instructievideo opgenomen over een plasticvrij groen dak aanleggen. In de video legt Tijs stap voor stap uit hoe jij zo'n groen dak met kurkmodules aanlegt. Deze instructievideo wordt onderdeel van een nieuwe cursus 'Groen dak aanleggen'. Hierin leggen we o.a. ook 2 andere groendak systemen uitgebreid uit.


Plasticvrij groen dak -FAQ

Q: Waar zijn deze plasticvrije kurkmodules te koop?

A: De Kurkmodules van Earthkweek kun je onder andere via Tijs van Ruth van Waterleider bestellen. Klik hier om met Waterleider in contact te komen.


Q: Hoe zorg je voor bevestiging en de randafwerking met het dak?

A: Deze en andere vragen worden straks allemaal behandeld in de cursus 'Groen dak aanleggen' op Ecobouwschool. We zijn nu de content aan het filmen en schrijven. In de cursus leggen we naast dit systeem met kurkmodules nog 2 andere groendak systemen uit. We hopen de cursus begin juni online te zetten.


Q: In de previewvideo zit je op golfplaten houd dat wel?

A: Qua draagkracht van je dak geldt: heb je nu grind op je dak of kun je op je dak staan? Dan kun je ook deze lichtgewicht kurkmodules met sedum op je dak hebben. En wat betreft 'afschuiving' geldt: zolang je maar onder een hellingshoek van 15 graden blijft schuiven de modules niet van je dak af.


Aankondiging -50% korting op cursus bij lancering voor bestaande leden-

De cursus 'Groen dak aanleggen' willen we begin juni online zetten. Voor alle bestaande leden op Ecobouwschool geldt: op moment van 'lancering' van deze cursus krijg je als bestaand lid 50% korting. Dat scheelt al gauw bijna €25.


Lidmaatschappen Ecobouwschool

Je kunt op Ecobouwschool:Over de schrijver
Ik ben in 2020 mijn eigen ecologische isolatiebedrijf °Climatedeal gestart om de voordelen van het ecologisch en gezond isoleren van woningen op de kaart zetten. Van alles dat ik leer in mijn dagelijkse praktijk zet ik op Ecobouwschool om zo anderen te helpen ook ecologisch te bouwen.
Reactie plaatsen