Grasvezel isolatie plaatsen

Grasvezel isolatie

Wat is Grasvezel isolatie?

Grasvezel isolatie wordt gemaakt van restmateriaal van gemaaid gras en gerecyclede jute vezels afkomstig uit natuurgebieden van Natuurmonumenten (NL) en Natuurpunt Vlaanderen (BE) dat anders ook niet als veevoeder gebruikt zou worden. Het is tot stand gekomen in het Interreg-project 'Grasgoed - Natuurlijk Groen als Grondstof'. Hierin werken natuurbeheerders, verschillende overheidsorganisaties, groenbedrijven en startups Newfoss en Grassa samen. Zo wordt Nederlands bermgras en de reststroom van gras uit onze natuurgebieden verwerkt in de Gramitherm fabriek in Sambreville tussen Namen en Charleroi. Newfoss is samen met Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Amsterdam, Provincie Noord-Holland en Waterschap Zuiderzeeland een consortium gestart -Grassbloxx- om eind 2023 een grasvezel isolatie fabriek te realiseren in Amsterdam.
Hoe wordt grasvezel isolatie gemaakt?

Grasvezel isolatie wordt gemaakt van gemaaid gras uit natuurgebieden in de regio's: Altena-Biesbosch/Vlijmens Ven, Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en het Dommeldal en Vallei van de Zwarte Beek.

In de grasvezel isolatiematten van Gramitherm zitten 72% grasvezels , 20% jutevezels (afkomstig van jutezakken waarin cacaobonen zijn vervoerd naar de Antwerpse haven) en minerale toevoegingen die de brandveiligheid verhogen en schimmelgroei voorkomen.Voordelen van grasvezel isolatie

  • Hoge warmteopslagcapaciteit; zomerkoel
  • Hoog vochtregulerend vermogen; dampopen
  • CO2-positief; slaat CO2 op tijdens de groei
  • Makkelijk te verwerken en klemvast tussen kepers en balken aan te brengen door stijfheid
  • Goede isolatiewaarde (0,038 W/mK)


Grasvezel isolatie: prijs per m2

De flexibele grasvezel isolatie matten kosten bij een dikte van 14 cm:

€ 22,00 per m2

Reactie plaatsen